Trener Plavaca
5

Conte: U teškim situacijama imam problema sa snom, tada gledam snimke utakmica

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Antonio Conte tvrdi da nije zabrinut zbog mogućnosti da dobije otkaz u Chelseaju, ali priznaje da ima poteškoća sa snom.

Chelsea je navodno frustriran zbog Conteovih izjava o transfer politici kluba. Conte je potom, nakon medijskih navoda o nezadovoljstvu čelnika kluba, na jučerašnjoj konferenciji za medije kazao da je sretan s trenutnim stanjem ekipi i da će biti sretan čak i ako klub ne dovede neko novo pojačanje u januaru.

Italijan je svjestan da su trenerske promjene u Chelseaju česte, ali tvrdi da se on ne brine o tome.

"Ako pogledate unazad, vidjet ćete da je tokom posljednjih 14 godina 10 trenera dobilo otkaz u ovom klubu. U isto vrijeme, kada ste sigurni u svoj rad, onda ste vrlo opušteni. Ja nemam takve brige", kazao je Conte.

On je također priznao da u teškim momentima ima poteškoće sa snom i da pri tome pazi da ne ometa svoju ženu.

"Nije jednostavno, ali znate da ja živim za ovaj posao s velikom strašću i s velikom ljubavlju. Zbog toga, nekada ne spavam kada se suočim s teškim situacijama. Želim najbolje za tim, za igrače i za navijače. Kada ne mogu spavati, obično nastavljam raditi za kompjuterom i to obično u drugoj sobi pošto ne želim stvarati probleme sa svojom ženom. Odem u dnevni boravak i radim na tome da pronađem novo rješenje. Važno je gledati utakmice puno puta i razumjeti pozitivne i negativne stvari, posebno kada izgubiš", rekao je trener Plavaca.