Meč u nedjelju
23

Conte pred veliki derbi: Protiv Uniteda moramo dati 120 posto mogućnosti

Klix.ba
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Chelseaja Antonio Conte kazao je na konferenciji za medije pred susret s Manchester Unitedom da njegova ekipa mora dati 120 posto svojih mogućnosti i da su tri boda potrebna i jednoj i drugoj ekipi.

Conte je otkrio imena trojice igrača na koje neće moći računati, a na pitanje o bivšem napadaču Arsenala Olivieru Giorudu, rekao je da je zadovoljan njegovim radom.

"Poslije dva teška poraza (Bournemouth i Watford), savladali smo West Brom i Hull, a nakon toga smo dobro odigrali protiv Barcelone. Sve je to stvar prošlosti i zato se moramo fokusirati na ono što nas čeka. Barkley, Bakayoko i Luiz neće igrati, a svi ostali igrači su na raspolaganju. Zadovoljan sam kako Giroud radi na treninzima, čini se da je tu duže od dvije sedmice", rekao je Conte.

Nakon toga, Talijan je istakao da je njegovoj ekipi važno da osvoji tri boda protiv Manchester Uniteda i da njegovi igrači trebaju dati 120 posto svojih mogućnosti.

"Gledamo samo na sebe, ali i Unitedu su važna tri boda. Otvorena su mjesta za plasman u Ligi prvaka, puno je dobrih ekipa i neko mora ispasti. Manchester je uvijek opasan, ima fantastične igrače i fizičku su vrlo jaki. Moramo dati 120 posto svojih mogućnosti kako bi stigli do pobjede", dodao je Conte, a na pitanje novinara o njegovom odnosu sa Mourinhom, kratko je odgovorio:

"On i ja smo rekli neke stvari u prošlosti, ali što se mene tiče, sve je u redu. Ne moramo više pričati o tome", završio je menadžer Chelseaja.

Susret između Manchester Uniteda i Chelseaja igra se u nedjelju s početkom u 15:05, a prema trenutnoj situaciji na tabeli Premiershipa, Crveni đavoli imaju tri boda više od Plavaca.