Bivši igrač Plavaca
9

Conte pred meč protiv Liverpoola: Nisam odgovoran za prodaju Salaha iz Chelseaja

Klix.ba
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Chelseaja Antonio Conte rekao je pred meč protiv Liverpoola da nije odgovoran za prodaju Mohameda Salaha, a dodao je da je pred početak ove sezone bilo zaista teško predvidjeti da će Egipčanin igrati u ovakvoj formi.

Salah je jedan od najboljih igrača na svijetu trenutno, a u kako dobroj formi se nalazi, najbolje govori podatak da će Liverpool igrati finale Lige prvaka protiv Real Madrida i da su već osigurali mjesto među četiri najbolje ekipe u Engleskoj.

Conte je na konferenciji za medije pred meč protiv Liverpoola rekao da ne može preuzeti odgovornost za prodaju Salaha.

"Niko me nije pitao ništa za njega, ne želim da preuzimam odgovornost jer bi bio u nevolji", istakao je Conte, pa nastavio:

"Mislim da je Salah fantastičan. Govorimo o sjajnom fudbaleru. Znam ga još iz Italije, ali bilo je jako teško predvidjeti da će imati ovakvu sezonu", završio je talijanski menadžer.

Chelsea će u nedjelju igrati na Anfieldu protiv Liverpoola u meču 36. kola engleskog Premiershipa, a ukoliko upišu pobjedu, doći će na samo dva boda od Tottenhama koji se nalazi na četvrtom mjestu, koje ujedno vodi u grupnu fazu Lige prvaka sljedeće godine.