Ni on ne pomaže
27

Conte odlazi iz Tottenhama nakon što prvi put u karijeri nije napravio uspjeh i osvojio trofej

K. H.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Engleski mediji pišu da će italijanski stručnjak Antonio Conte dobiti otkaz na klupi Tottenhama te da će mu avantura u ovom klubu biti prva neuspješna u trenerskoj karijeri.

On je već ostavio trag u engleskom nogometu, jer je postao prvak s Chelseajem u sezoni 2016/2017. te osvojio FA Cup naredne sezone, a prije toga je s velikim uspjehom vodio Juventus te je vratio klub na tron Italije i postavio temelj kojim je ovaj tim učinio daleko najboljim u Italiji u to vrijeme.

Nakon Chelseaja, dobio je posao u Interu i s ovim klubom prekinuo već spomenutu dominaciju Juventusa te osvojio titulu prvaka, a u novembru 2021. godine postao je novi menadžer Tottenhama i očekivalo se da će on biti čovjek koji će promijeniti put kojim idu popularni Pijetlovi.

Na kraju, iako je Tottenham uložio značajna sredstva u tim te doveo brojna provjerena pojačanja, Conte se nije uspio izboriti za nešto važniju ulogu ovog tima u Engleskoj i Evropi, a nakon što su sinoć ispali od Milana u Ligi prvaka, gotovo je izvjesno da će napustiti klupu ovog kluba.

Tottenham je trenutno na četvrtoj poziciji u Premiershipu sa 45 osvojenih bodova, tri više od Liverpoola koji ima utakmicu manje i četiri više od Newcastlea koji ima dva susreta manje. Posljednji trofej Tottenham je osvojio 2008 godine, tačnije prije 15 godina kada su osvojili Liga kup.