"Savjest mi je čista"
0

Conte: Očekujem da sud ukine moju suspenziju

FENA
Antonio Conte (Foto: Arhiv/AFP)
Antonio Conte (Foto: Arhiv/AFP)
Trener Juventusa Antonio Conte rekao je danas da očekuje ukidanje desetomjesečne suspenzije i da vodi ekipu narednog vikenda na startu Serije A protiv Parme.

Nogometni savez Italije (FIGC) Conteu je izrekao suspenziju prije deset dana, jer nadležnim organima nije dostavio informacije o namještanju utakmica u sezoni 2010./2011., kada je vodio Sienu u Seriji B.

Conte je jučer uložio žalbu pred Federalnim sudom, pošto je optužen na osnovu svjedočenja bivšeg igrača Siene Filippa Carobbija.

"Ubijeđen sam da će sudije s pažnjom pročitati dokaze i osloboditi me, izbjegavajući čin nepravde. Smiren sam i samouvjeren. Nadam se da ću se u subotu vratiti na klupu protiv Parme", rekao je Conte za "Gazetu".

Trener "Stare dame" dodao je da mu je savjest čista i da optužbe nemaju osnova.

"Ova situacija je kao otvorena rana za mene i teško da ću moći da je zaboravim. Moja savjest je čista, što se ne može reći za one koji me otpužuju i kaljaju mi ugled. Imam povjerenje u sudije i moje prisustvo u Sudu je znak poštovanja prema njima", kazao je Conte.

On je priznao da je pogriješio kada je odlučio da prihvati nagodbu o prihvatanju krivice zbog smanjenja kazne.

"Kada bih mogao da vratim vrijeme sve bih uradio drugačije. Nevin ne pregovara, to je bila greška, iako te advokati savjetuju da pristaneš. Da mi sad neko ponudi suspenziju od tri mjeseca, rekao bih ne. Ništa nezakonito nisam uradio i nemam šta da prijavim", zaključio je Conte.

Nogometaši Juventusa u subotu dočekuju ekipu Parme na otvaranju sezone u kojoj brane titulu šampiona.