Dva poraza u nizu
8

Conte: Nisam zabrinut za svoj posao u Chelseaju

Klix.ba
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Chelseaja Antonio Conte je izjavio da nije zabrinut za svoj posao uprkos lošim rezultatima.

Mediji pišu da bi se Conte mogao vratiti u Italiju i preuzeti reprezentaciju, posebno zbog toga što mu baš i ne ide u Chelseaju, gdje bi mogao dobiti otkaz. Talijanski stručnjak je nedavno kritikovao politiku dovođenja pojačanja Plavaca te je od kluba zahtjevao da mu javno pruži podršku nakon poraza od Watforda rezultatom 1:4. Zbog svega što se dogodilo u posljednje vrijeme, čini se da je Conte na ivici otkaza, no, on nije zabrinut.

"Nisam zabrinut za svoj posao. Radim svakog dana, dajem 120 posto. Ako to nije dovoljno, onda uredu. U suprotbnom, klub može donijeti drugačiju odluku. Teško je, svaki dan i na svakoj konferenciji za medije me pitate da li sam zabrinut. Ne, nisam zabrinut. Sutra je novi dan. Mogu biti trener Chelseaja ili ne, šta je problem? Moja duša je čista, mogu zaspati bez problema. Činim sve što mogu, a ako klub donese drugačiju odluku, život ide dalje", izjavio je Conte.

Chelsea se nakon 26 odigranih kola u engleskom Premiershipu nalazi na četvrtom mjestu sa 50 bodova, 51 ima trećeplasirani Liverpool, 56 drugoplasirani Manchester United, dok je lider Manchester City skupio 69 bodova.