Nezadovoljan ritmom
51

Conte nesretan zbog nastavka Premiershipa, nagovijestio drastične mjere za Boxing Day

N. K.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Tottenhamov trener Antonio Conte nije sretan što će se Premiership nastaviti samo osam dana nakon Svjetskog prvenstva te je nagovijestio kako bi mogao odmoriti igrače za Boxing Day utakmicu koju njegova ekipa igra u Brentfordu.

Conte je iz sutrašnje utakmice već isključio francuskog golmana Huga Llorisa i argentinskog defanzivca Cristiana Romera, a osim njih dvojice u Kataru mu je igralo još 10 igrača.

"Nisam baš sretan. Čudna je situacija i iskreno igrati tako brzo, samo sedmicu nakon Svjetskog prvenstva... Nemoguće im je dati puno odmora. S igračima koji nisu igrali Svjetsko prvenstvo radimo četiri sedmice. Sada su na nivou koji je bolji od igrača koji su igrali Mundijal. Iz tog razloga mislim da moram donijeti najbolju odluku za utakmicu protiv Brentforda", rekao je Conte.

Italijanski stručnjak je dodao da igrači koji su se vratili sa Svjetskog prvenstva u ovom trenutku nisu na vrhunskom nivou.

Inače, Urugvajac Rodrigo Bentancur će propustiti utakmicu zbog suspenzije, dok će Brazilac Richarlison odsustvovati tri do četiri sedmice zbog povrede tetive.

Podsjetimo, Tottenham je četvrti na tabeli s 29 bodova nakon 15 utakmica, osam bodova iza vodećeg Arsenala koji ima utakmicu manje.