Kritikovao igrače
25

Conte nakon debakla: Sada vidiš ko je spreman igrati u velikom klubu

Klix.ba
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Watford je sinoć kao domaćin u posljednjoj utakmici 26. kola Premiershipa uvjerljivo nadigrao Chelsea rezultatom 4:1 i tako dodatno zatresao klupu menadžera branitelja naslova Antonija Contea.

"Veoma sam razočaran. Igrali smo loše, bojažljivo. Nismo navikli na to. Možemo izgubiti, ali uvijek treba igrati. A mi smo počeli veoma loše pa su stigli kartoni, potom je postalo ozbiljno pa penal, onda gubiš s igračem manje. Kad igraš u velikom klubu, moraš imati katakter, jer lakše je igrati kad imaš samopouzdanja. U ovakvim situacijama vidiš ko je spreman igrati u velikom klubu. Treba raditi, ali rad nekad nije dovoljan. Međutim, nastavit ću raditi", rekao je Conte nakon utakmice.

Italijan je u prvoj sezoni u Engleskoj osvojio naslov, ali sada su kola krenula nizbrdo pa je Chelsea prvi put od 1995. godine upisao dva uzastopna poraza u Premiershipu s tri ili više golova razlike.

"Mislite li da klub može smijeniti trenera ako nema podršku igrača? Mislim da se samo ovdje tako razmišlja. Mislite da su igrači tako moćni? To je pogrešno. Ukoliko se dogodi, uredu. Međutim, i ja sam bio igrač i kapiten Juventusa, nikad nisam s klubom razgovarao o treneru. Čak i ako me klub pokušao pitati, nisam se miješao. To nije bio moj problem", odgovorio je Conte na pitanje smatra li da ima podršku igrača.