Odluka trenera Intera
19

Conte na Međunarodni kup šampiona poveo Nainggolana, ali ne i Icardija

D. B.
Antonio Conte
Antonio Conte
Trener Intera Antonio Conte je u ekipu za Međunarodni kup šampiona (ICC) uvrstio Radju Nainggolana, ali je izostavio Maura Icardija.

Oba igrača se u posljednje vrijeme povezuju s odlaskom iz Intera, a Nainggolan je poslan kući iz Interovog trening kampa u Luganu tokom vikenda. Njegova budućnost se tada činila daleko od Intera, ali je danas objavljeno da je pozvan za utakmice Međunarodnog kupa šampiona u Singapuru.

S druge strane, Conte je sa spiska izostavio Icardija, napadača koji očigledno nije u njegovim planovima.

Dio ekipe su novi nogometaši Lucian Agoume, Nicolo Barella, Valentino Lazaro i Stefano Sensi, ali i Dalbert te Joao Mario za koje se također priča da će otići iz Intera.

Iz Intera je saopćeno da će se timu naknadno priključiti Diego Godin, Matias Vecino i George Puscas.

Inter će takmičenje na ICC-u započeti u subotu utakmicom protiv Manchester Uniteda, a nakon toga slijede utakmice protiv Juventusa u Naijangu te protiv Tottenhama na njegovom novom stadionu.

Conte je na ICC poveo sljedeće igrače: Berni, Handanović, Padelli, Bastoni, D'Ambrosio, Dalbert, De Vrij, Ranocchia, Skriniar, Ntube, Pirola, Agoume, Barella, Borja Valero, Brozović, Candreva, Gagliardini, Joao Mario, Lazaro, Nainggolan, Perišić, Sensi, Longo, Politano, Colidio, Esposito i Vergani.