Teške riječi
54

Conte: Mourinho je uvijek bio mali čovjek i uvijek će biti

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Verbalni rat na relaciji Jose Mourinho - Antonio Conte se nastavlja.

Tihi sukob portugalskog i italijanskog nogometnog stručnjaka je počeo još u oktobru 2016. godine, a početkom ove godine je postao veoma otvoren i oba trenera ne biraju riječi kojima će uvrijediti kolegu.

Mourinho je najprije rekao da se "ne želi ponašati kao klaun pored aut-linije" aludirajući na Conteov specifičan stil vođenja utakmice, na šta mu je Italijan odgovorio da je Jose "zaboravio kako se on ponašao svih ovih godina".

Mourinho je potom uzvratio da "kako god se ponašao, njega nikada nisu i neće optužiti za namještanje rezultata mečeva", aludirajući na četveromjesečnu suspenziju nekadašnjeg italijanskog reprezentativca.

Conte je danas odgovorio na ovaj "nizak udarac" Portugalca.

"Mourinho je mali čovjek. Pokušava me uvrijediti iako ne zna istinu. To su odlike malog čovjeka. Jedva čekam utakmicu protiv Uniteda, tada ću ga pozvati da u četiri oka porazgovaramo. Samo on i ja da budemo, ako on bude smio", izjavio je Conte koji je bio suspendovan na četiri mjeseca jer je optužen za namještanje mečeva dok je vodio Sienu, ali je 2016. godine sud presudio u njegovu korist.

"Tačno je da sam bio suspendovan na četiri mjeseca, ali sam dokazao da sam nevin. Ovo šta Mourinho priča dokazuje koliko je mali čovjek. Uvijek je bio mali čovjek i uvijek će biti", rekao je Conte.

Nema sumnje da će se Mourinho uskoro oglasiti...