Nogomet
0

Conte ljut na klubove Serie A

Klix.ba
Antonio Conte (Foto: EPA)
Antonio Conte (Foto: EPA)
Selektor Italije Antonio Conte zadovoljan je onim što je reprezentacija napravila pod njegovom trenerskom palicom, ali je izrazio razočarenje klubovima u Serie A.

Nakon sinoćnje prijateljske utakmice protiv Albanije Conte je kazao da ne dobija podršku koju bi trebao.

Samo 48 sati nakon remija protiv Hrvatske u okviru kvalifikacija za Euro Italija je nastavila niz bez poraza pobjedom nad Albanijom u prijateljskom okršaju, kada je Stefano Okaka u 82. minuti pogodio za 1:0.

Iako je igra Italije bila daleko od uvjerljive, Conte je zadovoljan.

"Pobijedili smo u pet od šest utakmica. Neki nam se možda podsmijavaju, ali moji momci žele igrati i nastupati za reprezentaciju. Samo trebamo nastaviti raditi", poručio je Conte za RAI Sport.

"Veoma mi se svidio napor koji su momci uložili jer smo se za dan i po pripremili za meč protiv prvog tima Albanije. Dokazali smo da možemo sve postići ukoliko to želimo", istakao je selektor Italije.

Ipak, dodao je da ga ljute klubovi u Serie A, jer smatra da ne pomažu reprezentativcima da provode vrijeme zajedno, što je, ističe Conte, ključ razvoja selekcije.

"Ako je reprezentacija na dnu prioriteta, onda to bar treba reći pa da svi mogu preuzeti svoj dio odgovornosti za novonastalu situaciju", zaključio je italijanski stručnjak.