Allegri odlazi
9

Conte i Pochettino glavni favoriti za trenera Juventusa

Klix.ba
Antonio Conte i Mauricio Pochettino (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte i Mauricio Pochettino (Foto: EPA-EFE)
Argentinac Mauricio Pochettino i Italijan Antonio Conte glavni su kandidati za novog trener Juventusa nakon što je klub danas potvrdio da Massimiliano Allegri na kraju sezone napušta klupu Stare dame.

Allegri će s klupe voditi Juventus u preostale dvije utakmice Serije A, nakon čega će napustiti klupu prvaka Italije, a u prethodnih pet godina on je osvojio isto toliko titula prvaka, četiri Kupa Italije i dva Superkupa.

Glavni kandidat za novog trenera Juventusa je Antonio Conte koji je u ovom klubu bio od 2011. do 2014. godine i po mnogima je postavio temelje današnje ekipe, a nakon toga on je preuzeo reprezentaciju Italije nakon koje je sjedio na klupi Chelseaja.

Drugi kandidat za upraženjno mjesto trenera Juventusa je trenutni trener Tottenhama Mauricio Pochettino koji bi vrlo lagano nakon finala Lige prvaka mogao napustiti Pijetlove, a upravo njega favorizuju mnogi čelnici Juventusa i smatraju da bi bio pravi izbor za narednog trenera.

Glavni cilj Juventusa u narednoj sezoni će biti osvajanje Lige prvaka, nakon što su ove godine neočekivano ispali od Ajaxa u četvrtfinalu, a očekuje se da će klub dodatno ojačati igrački kadar i da će još spremniji ući u narednu sezonu.