Chelseajev menadžer
24

Conte: Džeko je Romin igrač, a mislim da će tako i ostati

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Chelseaja će u 25. kolu Premiershipa na Stamford Bridgeu igrati protiv Bournemoutha, a menadžer Antonio Conte održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio i o eventualnom dolasku kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke.

"Ne volim pričati o tuđim igračima. Koliko ja znam, Džeko je Romin igrač, a mislim da će tako i ostati", poručio je Conte, a onda se i dotakao drugog Rominog igrača, Emersona Palmiere.

"Ukoliko se sjećate, rekao sam da u slučaju Kenedyjeve posudbe imamo dvije opcije. Jedna je da kupimo novog igrača, a druga da pružimo priliku mladim igračima. Ako bude novih vijesti u vezi Palmierija, klub će vas o tome obavijestiti", kazao je.

Chelsea je u potrazi za napadačem, a spominju se Džeko, Giroud, Llorente.

"Klubu sam predložio neka imena te će ljudi zaduženi za dolaske igrača pokušati napraviti sve što je u njihovoj moći. Ponavljam, iz poštovanja prema svojim igračima želim razgovarati samo o igračima koji su u Chelseaju", rekao je Conte.

Inače, Morata, Willian i David Luiz su povrijeđeni i neće igrati protiv Bournemoutha, dok su drugi igrači u konkurenciji za sutrašnji meč.