Priče o odlasku
4

Conte: Čelnici Chelseaja bi trebali poslati poruku podrške za mene

Klix.ba
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Chelseaja Antonio Conte kazao je u izjavi za engleske medije da očekuje podršku čelnika kluba sa Stamford Bridgea u vezi posljednjih špekulacija oko njegovog odlaska iz londonskog kluba.

Trener Plavaca smatra da klub treba izaći u javnost saopćenjem u kojem će mu pružiti podršku pred finiš sezone koji slijedi.

"Volio bih dobiti neku poruku podrške koja će se suprostaviti svim špekulacijama. Možda bi klub mogao pripremiti saopćenje za medije u kojem će pisati: 'Vjerujemo u njegov rad'", kazao je Conte, a nakon toga dodao:

"Dajem sve od sebe za ovja klubu, radimo maksimalno, a ako uprava želi da mi produži ugovor, razgovarat ćemo. Što da ne?", zapitao se bivši trener Juventusa.

Ekipu Chelseaja u ponedjeljak očekuje gostovanje kod Watforda, a posljednjih dana u engleskim medijima pominje se mogućnost odlaska Contea s klupe upravo poslije ovog susreta.

Nakon 25 odigranih utakmica u ovoj sezoni, Chelsea se nalazi na četvrtoj poziciji sa 50 osvojenih bodova i ukoliko porazi Watford, preskočit će Liverpool i nalazit će se na trećem mjestu sa tri boda manje od Manchester Uniteda.