Nogomet
0

Comolli prvo pojačanje novih vlasnika Liverpoola

Totalsport
Damien Comolli (Foto: AFP)
Damien Comolli (Foto: AFP)
Damien Comolli (38 godina) imenovan je za novog sportskog direktora engleskog nogometnog velikana Liverpoola.

Comolli je, tako, postao prvo pojačanje kluba od dolaska novih vlasnika prošlog mjeseca, američke korporacije New England Sports Ventures. Engleskim ljubiteljima nogometa je Comolli poznat po obnašanju iste ili slične funkcije u Tottenhamu, a prije toga u Arsenalu. Radio je u Tottenhamu tri godine, a Spurse je napustio 2008. godine.

Comolli je čovjek koji je na White Hart Lane doveo Garetha Balea, velškog nogometaša koji u zadnje vrijeme zadivljuje svojim briljantnim partijama. Doveo je i dvojicu hrvatskih reprezentativaca, Luku Modrića i Vedrana Ćorluku, kao i niz drugih igrača, kao što su Hutton, Kevin-Prince Boateng (sada u AC Milanu), Berbatov (sada u Manchester Unitedu), Giovanni dos Santos, Taarabt, Kaboul, Assou-Ekotto, Gomes, Bentley ili Pavljučenko.

Ovaj francuski nogometni djelatnik uz svoj materinji jezik tečno govori engleski i španski, te uživa dobru reputaciju u svom području.

U Liverpool je Comolli prešao iz francuskog prvoligaša Saint-Etiennea, u kojem nije mogao pronaći zajednički jezik sa predsjednikom Rolandom Romeyerom.

"Nisam više tamo mogao raditi svoj posao kako spada. Nisam imao nikakvih problema s tehničkim osobljem kluba, ali zato jesam s predsjednikom. Oduševljen sam dolaskom u LIverpool i radujem se suradnji s novim vlasnicima, kao i s menadžerom Royem Hodgsonom", izjavio je Comolli.

Hodgson je pozdravio njegov dolazak na Anfield.

"Radujem se što ću sarađivati s Damienom, kojeg dugo poznam. On će nam donijeti puno toga dobroga u klubu", kaže Hodgson.