Otišao u Češku
19

Čolić potpisao za Karvinu: Zadovoljan sam, klub ima fantastične uslove za igrače

Piše: D. B.
Benjamin Čolić
Benjamin Čolić
Dvadesetpetogodišnji bh. nogometaš Benjamin Čolić novi je igrač češke Karvine. On je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o svom novom klubu te izazovima koji ga očekuju u novoj sredini.

Čolić je drugi dio prošle sezone proveo u Olimpiku, a karijeru će nastaviti u češkom klubu Karvini.

"Javio mi se menadžer iz Češke koji mi je prezentovao uslove na koje je Karvina bila spremna pristati. Prvu ponudu nisam prihvatio, jer sam imao i opciju za odlazak u Švedsku. Međutim, ljudi iz Karvine nisu odustajali pa su poslali bolju ponudu koju sam prihvatio. Nisam želio predugo čekati te sam potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još jednu sezonu", izjavio je Čolić.

On je zadovoljan uslovima za rad u novom klubu, a cilj ekipe je što bolja pozicija na tabeli.

"Uslovi su fenomenalni, glavni teren je potpuno nov, a klub ima i svoj kamp za treniranje s nekoliko terena. Nisam mogao vjerovati da Karvina ima ovakve uslove, možda i najbolje u cijeloj Češkoj. Cilj nam je da u narednoj sezoni napravimo što bolje rezultate i osvojimo što bolju poziciju na tabeli", rekao je bh. nogometaš.

U Češkoj su treninzi naporni i sve je na izuzetno visokom nivou.

"Češki nogomet se značajno razlikuje od našeg, ovdje se pakleno trenira, ali to dozvoljavaju i uslovi za igrače. Imamo sve što nam je potrebno, zaista sam pozitivno iznenađen. Tu su tereni, teretane, bazeni, sve je sjajno uređeno u Karvini", kazao je Čolić.

Osim iz Švicarske i Češke, Benjamin je imao ponude iz BiH i regije. U našoj zemlji je osvojio sve što se moglo osvojiti, jedan je od najtrofejnijih igrača u domaćim takmičenjima pa je novi izazov bio logičan korak.

"Imao sam dosta poziva iz bh. klubova, kao i jednu ponudu iz Srbije, ali sam ipak odlučio da je bolje da odem u inozemstvo. Proveo sam 10 godina u BiH", završio je Čolić.

On je prethodno nastupao za Olimpik, Zrinjski, Čelik i Željezničar, a bio je i član U17, U19 i U21 reprezentacije BiH.