Nogomet
0

Cole se izvinio i dobio saglasnost da nastupa za Englesku

Totalsport
Ashley Cole (Foto: Arhiv/AFP)
Ashley Cole (Foto: Arhiv/AFP)
Ashley Cole izvinio se predsjedniku Engleskog nogometnog saveza (FA) Davidu Bernsteinu zbog komentara koji je napisao na svom Twitter-profilu, nakon što je njegov saigrač John Terry kažnjen zbog navodnog rasizma.

"Hahahaha, svaka čast FA! Lagao sam ha? Svi ste vi hrpa go*ana!", glasio je otprilike tvit igrača Chelseaja, kojem je čak prijetilo i izbacivanje iz reprezentacije zbog toga. No, Bernstein je u ponedjeljak odbacio tu mogućnost.

"Izvinio se javno već sljedećeg dana, a jučer je to uradio i lično. Vidjeli smo se i izgledao je kao da mu je doista žao. Pogledao sam ga u oči i bio je iskren. Prihvatam njegovo izvinjenje i dajem zeleno svjetlo za nastup za reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine", rekao je predsjednik FA-a.

Tridesetjednogodišnji Englez, koji će, ukoliko nastupi u oba susreta Engleske, upisati 100. nastup u dresu Tri lava, ipak neće nositi kapitensku traku zbog svog ispada.

"Ne želim reći da je nemoguće, ali vrlo vjerovatno se to neće dogoditi. Od naših kapitena očekujemo mnogo, tako da iskreno sumnjam da će Cole nositi kapitensku traku protiv San Marina i Poljske", zaključio je Bernstein.