Izraelska liga
1

Cocalićev Maccabi Haifa na 4. mjestu, Evropa veoma blizu

Klix.ba
Edin Cocalić
Edin Cocalić
Ekipa Maccabi Haifa se nada plasmanu u Evropsku ligu osvajanjem četvrte pozicije u izraelskoj ligi. U nedjelju su Zeleni, za koje nastupa bh. nogometaš Edin Cocalić, upisali pobjedu protiv Maccabi Tel Aviva rezultatom 2:1.

Cocalićeva je ekipa loše startala i u devetoj minuti poklonila gol protivnicima. Boccoli je loptu izgubio na rubu šesnaesterca, a njegovu grešku je iskoristio Atar.

No, Haifi su bile potrebne samo tri minute za izjednačenje. Katan je nastavio sjajnu formu i odličnim šutem sa 20 metara pogodio donji lijevi ugao gostujućeg gola.

Pobjednički gol je postignut 12 minuta kasnije. Ghadir je primio dugu loptu, koju je uputio Boccoli, i prebacio je preko gostujućeg golmana Haimova. Lopta je potom došla na putanju kretanja Amashe, koji ju je iz blizine poslao u gol.

Ekipa Haife je ovom pobjedom dospjela na četvrto mjesto u ligi i ima samo dva boda manje od Bnei Yehude, ekipe koja se nalazi na trećem mjestu. Do kraja sezone su preostala još dva kola.

Timovi koji sezonu završe na drugom i trećem mjestu će se plasirati u Evropsku ligu za sljedeću sezonu, dok će četvrto mjesto biti dovoljno ukoliko Hapoel Tel Aviv ili Maccabi Haifa osvoje kup i pri tome završe među najbolje tri ekipe u prvenstvu.