Nogomet
9

Coca-Cola u Zmajevom gnijezdu

U petak 4. jula počinje četvrtfinale Coca-Cola turnira u stonom fudbalu duelom timova Brazila i Japana.

Zmajevo gnijezdo i Coca-Cola kutak na Trgu Alije Izetbegovića su za kratko vrijeme postali utočište i mjesto susreta ljubitelja fudbala. Kako se FIFA Svjetsko prvenstvo bliži kraju tako broj posjetilaca koji uživaju u Coca-Cola zabavnim aktivnostima raste.

Coca-Cola turnir u stonom fudbalu je na samom početku imao 32 tima koji su branili boje reprezentacija svijeta koje su se plasirale na FIFA Svjetsko prvenstvo. Nakon grupne faze i osmine finala osam timova je ostalo u trci za naslov prvaka Coca-Cola turnira u stonom fudbalu. Timovi Švicarske, Alžira, Brazila, Japana, Meksika, Kostarike, Nigerije i Njemačke su pokazali svoje vještine, borbenost i želju da osvoje super nagradu koju je Coca-Cola pripremila za pobjednika turnira u stonom fudbalu. Četvrtfinale turnira u stonom fudbalu se nastavlja 04.7. u 17:00, stoga Coca-Cola poziva sve zainteresovane da dođu u Zmajevo gnijezdo i pruže podršku timovima.

Aktivnosti koje su postale svakodnevnica u Zmajevom gnijezdu jeste prognoziranje strijelaca te takmičenje za golgetera dana. Titulom golgetera dana su se do sada okitili Anes Džindo, Rijad Karabegović, Emir Hodžić, Mirsad Čukurija, Anel Alispahić, a ni djevojke ne zaostaju pa su tako i Emina Islamović i Medina Hondo uspjele dokazati svoje fudbalske vještine. Golgeter dana za 01.7. je Emir Bijelić.

U prognoziranju strijelaca su posjetioci najveće navijačke zone pokazali da imaju sreće a i znanja, pa je tako veliki broj učesnika osvojio nagrade koje je Coca-Cola obezbijedila.

Više informacija o turniru i drugim Coca-Cola aktivnostima u Zmajevom gnijezdu možete pronaći u Facebook grupi Coca-Cola ili Zmajevo gnijezdo Sarajevo.