NBA
0

Cleveland na krilima Kevina Lova upisao devetu uzastopnu pobjedu

Piše: K. H.
Ekipa Clevelanda upisala je devetu uzastopnu pobjedu u ovoj NBA sezoni kojom je nastavila put prema prvom mjestu Istočne konferencije, a u posljednjem kolu oni su na svom terenu slavili protiv Miamija rezultatom 108:97.

Od samog početka Cleveland je stvorio dvocifrenu prednost koju je kroz čitav meč održavao, a do pobjede ih je nosio Kevin Love koji je meč završio s 38 ubačenih poena, dvije asistencije i devet skokova. U poraženoj ekipi Waiters je ubacio 21 poen.

Sjajni Devin Booker ubacio je 33 poena u pobjedi Phoenix Sunsa na gostujućem terenu protiv Chicaga (104:99), a Sunsi, iako su pet minuta prije kraja imali 17 poena prednosti, na kraju su stigli do veoma teške pobjede. U redovima Bullsa najviše poena ubacio je Holiday, a on je meč završio s 25 ubačenih koševa.

Malo iznenađenje priredila je ekipa Washingtona koja je kao gost slavila protiv Minnesote (92:89), a Wizardse je do pobjede vodio Otto Porter koji je za nešto više od 32 minute ubacio 22 poena. U poraženoj ekipi Towns je ubacio 20 poena uz 17 skokova, a pratio ga je Butler koji je također imao double-double učinak (17 poena i deset asistencija).

U posljednjem meču Utah je na svom terenu slavila protiv Denvera 106:77, a pitanje pobjednika riješeno je u drugom poluvremenu gdje su Nuggetsi za 24 minute igre ubacili samo 28 poena. U redovima Jazza najviše poena ubacio je Favors koji je meč završio s 24 poena, dok je Harris u poraženoj ekipi ubacio 18 poena. Nikola Jokić je za 26 minuta ubacio sedam poena kojima je dodao šest asistencija i skokova.