Emotivan trenutak
97

Claudio Ranieri zaplakao i naklonio se navijačima Rome nakon ovacija s tribina

Klix.ba
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Trener Rome Claudio Ranieri zaplakao je u finišu prvog poluvremena utakmice posljednjeg kola italijanske Serije A protiv Parme nakon što je dobio ovacije domaćih navijača s Olimpica.

Ranieri će nakon kraja ove sezone vrlo vjerovatno napustiti klupu Rome koju je preuzeo nakon odlaska Eusebija Di Francesca, a koliko mu znači klub iz Rima, najbolji je pokazatelj situacija s kraja prvog poluvremena.

Naime, domaći navijači ovacijama i parolom pozdravili su sadašnjeg trenera Rome, a on na povike s tribina ovaj stručnjak nije ostao ravnodušan i kamere su pokazale kako je u tom trenutku zaplakao.

[TWITTER]1132731326967287808[/TWITTER]

"Gospodine Ranijeri, došli ste kada je to bilo najpotrebnije. Imate poštovanje svih nas", pisalo je na paroli.

Italijanski trener je dobio otkaz u Fulhamu 28. februara, nakon što je neuspešno pokušao prodrmati ekipu koja je ispala iz Premiershipa, a ubrzo nakon toga preuzeo je Romu koju je ranije trenirao od septembra 2009. do februara 2011. godine.

Susret između Rome i Parme ujedno je i posljednji za kapitena Vučice Danielea De Rossija koji će se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka i zvanično oprostiti od najdražeg dresa.