Nakon Shakespearea
5

Claude Puel novi trener Leicester Cityja

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Leicester City je našao zamjenu za Craiga Shakespearea koji je nedavno dobio otkaz. Novi trener Lisica je Claude Puel, bivši trener Southamptona i Lyona.

Puel je s Leicesterom potpisao ugovor do juna 2020. godine, a pred sobom ima zadatak da stabilizuje ekipu koja se trenutno nalazi na 14. mjestu Premiershipa. Prvi test Puel će imati u nedjelju na domaćem terenu gdje će Leicester igrati protiv Evertona.

Shakespeare je otkaz dobio nakon remija protiv West Bromwich Albiona prije nepune dvije sedmice, a ekipu je od tada predvodio privremeni trener Michael Appleton pod čijim je vodstvom ekipa pobijedila Swansea u ligi te Leeds United u Carabao Cupu. Appleton će boravak u Leicesteru nastaviti kao pomoćnik Puelu.

Puel (56) se tako vraća u Premiership samo 133 dana nakon što je dobio otkaz u Southamptonu. Ovaj trener je u periodu od 2008. do 2011. godine vodio Lyon, a tada je za francuski klub nastupao i Miralem Pjanić. Upravo su njih dvojica bili skupa u klubu kada je Lyon 2010. godine u osmini finala Lige prvaka izbacio Real Madrid.