Kvalitetni igrači
8

Članovi Akademije FK Sarajevo Mujakić, Mustafić i Šabanović opravdavaju Musemićevo povjerenje

Klix.ba
Tri mlada nogometaša Akademije FK Sarajevo pridružila su se treninzima prvog tima.

Nogometaši Sarajeva nalaze se na pripremama u Antaliji te već jedanaest dana naporno treniraju u Turksoj i spremaju se za proljetni dio sezone. Među prvotimcima nalazi se i veliki broj mladih igrača, koji su dobili priliku da se nametnu treneru Husrefu Musemiću i njegovim pomoćnicima.

"U Antaliji radimo jako dobro, imamo sve potrebne uslove za kvalitetan trening. Atmosfera u ekipi je uprkos naporima dobra. Ovdje smo odigrali i nekoliko prijateljskih utakmica sa protivnicima evropskog nivoa i mislim da smo ostavili dobar utisak te rezultat nije izostao", izjavio je mladi defanzivac Nihad Mujakić.

Talentovani bek Halid Šabanović je istakao da su svi igrači i treneri na raspolaganju mladim nogometašima u ekipi.

"Ekipa nas je odlično prihvatila i svi su nam na usluzi kako bismo se što prije adaptirali. Stariji igrači imaju korisne savjete za nas", kazao je Šabanović.

Naši mladi nogometaši su zabilježili minutažu na pet prijateljskh utakmica dosad, koliko je Sarajevo odigralo u sklopu zimskih priprema, a oni istću da je kvalitetan rad u Akademiji odlična priprema za seniorski nogomet.

"Rad u Akademiji nas je dobro pripremio za sve ono što nas čeka u seniorskom fudbalu. Za sada možemo stvarno biti zadovoljni", rekao je Alen Mustafić, veznjak Bordo tima.

"Seniorski i juniorski fudbal se mnogo razlikuju, ali smo imali dobru bazu u Akademiji FK Sarajevo, gdje smo se adekvatno pripremili za sve što nas čeka", dodao je Šabanović

Svoj komentar o mladim nogometašima u ekipi dao je i Musemić.

"Mujakić je već određeni period sa nama, dok smo priključili u ovom periodu Mustafića i Šabanovića. Mogu biti zadovoljan kako rade te kako su odigrali prijateljske utakmice. Oni su bili na početku pomalo impresionirani prvim timom i trebaju još da se opuste, ali sve u svemu, oni posjeduju kvalitet i potencijal kako bi u budućnosti postali dobri igrači", istakao je Musemić.

Pored defanzivaca Nihada Mujakića (1998.) i Halida Šabanovića (1999.), te veznjaka Alena Mustafića (1999.), na pripremama Bordo kluba se nalazi još nekoliko mladih nogometaša, koji su u proteklom periodu skupili službene nastupe za prvi tim Sarajeva, a to su Elvedin Herić (1997), Sanjin Lelić (1997), Samir Radovac (1996) i Mićo Kuzmanović (1996) te mladi golman, Vladan Kovačević (1998).