Obrazložila odluku
71

Članica uprave FK Sarajevo Ema Bukovica podnijela neopozivu ostavku

N. Kustura
Ema Bukovica (Foto: F. K./Klix.ba)
Ema Bukovica (Foto: F. K./Klix.ba)
Članica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo Ema Bukovica danas je na ime predsjednika Skupštine FK Sarajevo Valentina Ilijevskog u prostorije kluba dostavila neopozivu ostavku na funkciju koju je obnašala u proteklom periodu, potvrđeno je za portal Klix.ba.
"Usljed velike količine obaveza u poslovnom i privatnom životu, nisam u mogućnosti da nastavim svoj volonterski rad u kapacitetu u kojem sam dosad odvajala svoje vrijeme i resurse za dobrobit kluba. Svoju dužnost sam u proteklom periodu obavljala besprijekorno moralno i odgovorno i posebno se ponosim historijskim uspjesima kluba u protekloj sezoni te ozbiljnim pomacima u polju unapređenja poslovanja kluba u kojima sam proaktivno učestvovala", istakla je Bukovica.

Sa svim uposlenicima FK Sarajevo je, kako kaže, imala iznimno korektan i dobar poslovni odnos.

"Ovom prilikom im se zahvaljujem na tome, a posebno svojim kolegama Senadu Jahiću i Senadu Biliću iz Upravnog odbora na jedinstvu, zalaganju i pravičnosti tokom obnašanja naših funkcija. U nastavku sezone i u budućem radu nastavit ću ponosno bodriti Fudbalski klub Sarajevo u radu i takmičenjima te od srca iščekujem samo najbolje rezultate", obrazložila je Bukovica svoju ostavku.

Inače, Bukovica je bila članica Upravnog odbora FK Sarajevo od aprila 2018. godine kada ju je imenovala Skupština kluba.