Rasprava o budžetu
149

Član opozicije u parlamentu Gane želio uvrijediti potpredsjednika države, pa ga uporedio s Maguireom

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Rasprava o državnom budžetu za 2023. godinu u parlamentu Gane je bila prilično žestoka, a jedan opozicioni političar je otišao korak dalje pri kritikovanju vlasti.

Issac Adongo, član Nacionalnog demokratskog kongresa, je želio uvrijediti potpredsjednika države Mahamudua Bawumiju pa ga je uporedio s Harryjem Maguireom.

Adongo je rad člana Nove patriotske partije (NPP) opisao na veoma slikovit način.

"Postoji jedan igrač u Ujedinjenom Kraljevstvu, zovu ga Harry Maguire i igra za Manchester United. On je ulijetao klizeći svima i bacao se svugdje i smatrali su ga najboljim defanzivcem na svijetu. Manchester United ga je doveo i postao je najveća opasnost u sredini njihove odbrane. Ulijetao je igračima Manchestera i asistirao protivnicima", rekao je Adongo nakon čega su se svi prisutni počeli smijati.

"Kada protivnički igrači nisu mogli pogoditi, Maguire bi pogodio za njih", rekao je i dodao:

"Sjetite se da u našoj državi imamo ekonomskog Maguirea kojem plješćemo i govorimo kako je najbolji u vođenju spoljnih poslova države. Naš ekonomski Maguire je davao lekcije kako vratiti vrijednost našem novcu. Zašto smo mu dali šansu da bude u sredini naše odbrane, a on postiže autogolove i još ga plaćamo za to?", upitao se Adongo.