Nova pojačanja
13

Čizmić i Oglečevac potpisali ugovore s Olimpikom

Klix.ba
Foto: FK Olimpik
Foto: FK Olimpik
Fadil Čizmić i Nedim Oglečevac potpisali su danas ugovore sa Olimpikom te će u narednoj sezoni nastupati za tim sa Otoke.

Dvadesetpetogodišnji Čizmić ponikao je u Sarajevu, a u svojoj karijeri je nastupao za ekipe Jedinstva iz Bihaća i kakanjskog Rudara, odakle i dolazi u ekipu Olimpika.

"Drago mi je što sam tu, čelnici kluba su me kontaktirali i dogovorili smo saradnju. Došao sam na inicijativu RD Agencije i sportskog direktora Hadžića te šefa Mirze Varešanovića, još jednom ponavljam drago mi je što sam tu i što smo dogovorili saradnju na godinu dana", rekao je Čizmić.

Oglečevac koji je izdanak škole fudbala tima sa Koševa u svojoj karijeri nastupao je za ekipe Slavije i zeničkog Čelika u Premijer ligi BiH, te za Bosnu Semu u prethodnoj sezoni u Prvoj ligi Federacije BiH.

U prethodnoj sezoni je u ekipi Bosna Seme odigrao ukupno 31 utakmicu i postigao deset pogodaka u Prvoj ligi Federacije BiH i Kupu BiH.

"Drago mi je što sam došao u klub kao što je Olimpik. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti plasman u Premijer ligu naredne sezone, a na meni je da sa saigračima dam svoj maksimum u utakmicama koje predstoje", rekao je Oglečevac.

Prozivka i početak priprema FK Olimpik zakazani su za 20. juni.