Protiv Kuvajta
17

Ćivić prvi put bio kapiten Zmajeva: Nisam očekivao, teško je riječima opisati osjećaj

H. H.
Trenutak kada je Ćivić asistirao za gol koji je postigao Prevljak (Foto: E. M./Klix.ba)
Trenutak kada je Ćivić asistirao za gol koji je postigao Prevljak (Foto: E. M./Klix.ba)
Lijevi bek nogometne rerpezentacije BiH Eldar Ćivić upisao je asistenciju za pobjedonosni pogodak protiv Kuvajta koji je postigao Smail Prevljak, a nogometaš Ferencvaroša u sinoćnjem meču na Bilinom polju imao je veliku čast da ponese kapitensku traku Zmajeva.

Priznaje da nije očekivao takvo prizanje i da je bio nevjerovatan osjećaj predvoditi svoje saigrače na taj način.

"Na neki način nisam očekivao da će mi se sad ukazati prilika da kao kapiten predvodim ekipu. Moram priznati da je to bio nevjerovatan osjećaj. Puno emocija i stvarno je teško opisati riječima sve. Ukazana mi je velika čast i zahvalan sam selektoru i stručnom štabu na ukazanom povjerenju", kazao je Ćivić.

Vremena za predah nema mnogo, jer su već danas nastavljene su pripreme za naredni kvalifikacioni meč protiv Kazahstana.

"Jučerašnja utakmica je bila teška, jer se protivnik branio i pokušavao na kontre da nas ugrozi. Imali smo svoje šanse i očekivali smo veću pobjedu. Nažalost nismo uspjeli u tome, ali bitno je ipak da smo pobijedili. Slijedi meč sa Kazahstanom koji će sigurno biti težak. Mi želimo pobjedu i očekujem da osvojimo tri boda na našem terenu", zaključio je naš defanzivac.

Adi Nalić je odigrao cijeli meč protiv Kuvajta (Foto: E. M./Klix.ba)
Adi Nalić je odigrao cijeli meč protiv Kuvajta (Foto: E. M./Klix.ba)

Veznjak Adi Nalić smatra da smo mogli odigrati bolji meč protiv Kuvajta i žali za nekoliko prilika koje je propustio.

"Sigurno da smo mogli i bolje protiv Kuvajta, ali kad se sve sabere mislim da smo korektno odradili posao. Dobili smo minutažu i zadovoljni smo zbog pobjede. Žao mi je što nisam dao gol jer sam imao nekih šansi. Protiv Kazahstana neće biti lako, jer nema loših ekipa. Moramo biti spremni i fokusirani, da damo sve od sebe da usrećimo navijače", kazao je nogometaš Malmoa za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Susret BiH - Kazahstan igra se u utorak na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20.45 sati.