Minimalan trijumf
653

Cityju ne pomaže ni pojačanje od 117 miliona eura, Leicester osvojio Community Shield

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Leicestera osvojila je engleski Community Shield nakon minimalne pobjede protiv Manchester Cityja na Wembleyju rezultatom 1:0.

Prvu šansu na meču imali su Guardiolini igrači u šestoj minuti kada je Gundogan sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je Schmeichel to još bolje odbranio, da bi dobru šansu za vodstvo Lisica imao Vardy u 18. minuti, no golman Građana Steffen je odbranio taj pokušaj.

Perez je za Leicester imao novu šansu u 23. minuti, nije bio dovoljno precizan, a izdvajamo još pokušaje Edoziea i Gundogana za Manchester City do kraja prvog poluvremena koji nisu pretvoreni u gol.
Najbolju šansu za Leicester u prvom poluvremenu imao je Vardy u 45. minuti, ali mu je golman Manchester Cityja uz pomoć stative sjajno zaustavio pokušaj sa svega nekoliko metara.

U drugom poluvremenu viđeno je puno manje šansi i tempo igre je znatno pao, a izdvajamo tek šansu Mahreza u 59. minuti kada je šutirao preko gola.

Za Manchester City je u ovom meču debitovao Jack Grealish, bivši kapiten Aston Ville koji je za 117 miliona eura došao u redove Građana, a on je u igru ušao u 65. minuti. Ipak, nije uspio napraviti ništa više nego njegovi saigrači, a na kraju je Leicester došao do pogotka i osvojio ovo takmičenje.

Ključni trenutak meča desio se u 87. minuti kada je neoprezni Ake izgubio loptu, napravio penal kojeg je u gol pretvorio Iheanacho.

Rezultat i strijelac:

Leicester - Manchester City 1:0 (Iheanacho 89')