Nogomet
0

Cityjev Richards propušta završnicu sezone

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Branič Manchester Cityja Micah Richards suočen je sa šest tjedana dugom pauzom zbog povrede tetive koljena koju je zadobio u nastupu za englesku U21 reprezentaciju.

Povreda težine drugog stepena potvrđena je u utorak, što znači da će Richards sigurno propustiti polufinale FA Cupa protiv gradskog rivala Uniteda koji je na rasporedu 16. aprila, ali i cijeli niz ligaških utakmica za ekipu koja se nada plasmanu u Ligu prvaka.

"To su vijesti koje sam najmanje želio čuti. Pozlilo mi je kada su mi ih saopćili. Iz iskustva sam osjetio da je riječ o ozbiljnijoj povredi, ali nadao sam se da će vijesti ipak biti bolje", izjavio je Richards i dodao:

"Sve što mogu je skoncentrisati se na što je moguće brži povratak. Priznajem da sam pomislio nešto tipa 'zašto se to meni događa' kada sam čuo koliko ću izbivati. Od svih utakmica koje je moguće bilo propustiti, ova na Wembleyju je svakako zadnja koju bi bilo koji igrač odabrao."

Richards je povredu zadobio prošlog četvrtka tokom 4-0 pobjede protiv danskih vršnjaka. Susret je napustio već u petoj minuti.