Krenuo u fizički obračun
15

Cityjev navijač se izvinio Ferdinandu: iznevjerio sam sebe, porodicu i City

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Matthew Stott, 21-godišnji navijač Manchester Cityja koji je u nedjeljnom gradskom derbiju protiv Manchester Uniteda upao na teren i umalo se fizički obračunao s gostujućim defanzivcem Riom Ferdinandom, odaslao je izvinjenje.

United je u dramatičnoj završnici slavio u derbiju s 3-2 i pobjegao Cityju na šest bodova razlike na vrhu tabele.

Slaveći pobjednički pogodak. Rio Ferdinand dobio je kovanicu u glavu, zbog čega je dvoboj nakratko bio prekinut. Nakon toga je na teren upao i spomenuti navijač domaće ekipe. U pokušaju napada na Ferdinanda spriječio ga je Cityjev reprezentativni vratar Joe Hart.

Optužen je za svoj prekršaj zbog kojeg se kaje, te je putem advokatskog ureda odaslao saopćenje izvinjenja.

"Želim se izviniti svima koji su pogođeni mojim postupkom na utakmici, a najviše gospodinu Ferdinandu i ostalim igračima. Iznimno se stidim svog postupka. Iznevjerio sam sebe, moju porodicu i moj klub, Manchester City. Namjeravam lično pisati gospodinu Ferdinandu kako bih mu izrazio svoje veliko žaljenje zbog onoga što sam učinio, te mu se izvinio, kao i navijačima Manchester Uniteda. Cijeli život navijam za Manchester City. Već tri godine imam godišnju ulaznicu i na utakmice idem sa svojim ocem", istaknuo je Stott u saopćenju.

Iz advokatskog ureda obitelji poručuju kako je Stott postupio sasvim suprotno svom karakteru.

"On želi dati do znanja kako nije nikakav stereotipni pijani navijač, već radišni čovjek koji je već četiri godine zaposlen kao vrtlar, te nikada ranije nije bio na sudu ili u sukobu sa zakonom", stoji, između ostalog, u saopćenju.