Paul Scholes
0

"City uopšte nije rival Unitedu"

Totalsport
Paul Scholes (Foto: Reuters)
Paul Scholes (Foto: Reuters)
Veteran u redovima Manchester Uniteda Paul Scholes (36) dodao je ulje na vatru uoči gradskog nogometnog derbija protiv Manchester Cityja koji će biti odigran u subotu na Wembleyju u polufinalu FA Cupa.

Otkako je šeik Mansour, vlasnik Cityja, počeo nesmiljeno trošiti veliki novac za dovođenje pojačanja, mančesterski rivali City i United odmjerili su snage osam puta. Otad je United upisao šest pobjeda, City tek jednu. Scholes je i sada uvjeren da će "crveni vragovi" opet biti ti koji će teren napustiti pobjednički.

"Mi imamo vjeru da možemo pobijediti svakoga, a za City baš i nisam siguran. To je razlika između timova", komentirao je Scholes, koji odbacuje da se City uopšte može smatrati Unitedovim rivalom.

"S obzirom da su oni trenutno četvrti, peti ili koji već u ligi, ne mogu ih klasifikovati kao naše velike rivale. Naši glavni rivali očito su Arsenal i Chelsea. Mislim da je City naš rival samo zbog činjenice da smo iz istog grada, a sličan je razlog i s Liverpoolom. Ali mislim da je činjenica što sada imaju puno novca nama bila od pomoći. Mislim da nas je to dodatno podiglo i motivisalo u utakmicama protiv njih."

U subotnjem polufinalu oba će sastava biti oslabljena za neigranje ponajboljih igrača. City našeg Edin Džeke za povrijeđenog Carlosa Teveza, a United za suspendovanog Waynea Rooneyja.

"Tevez je njihov talisman, kao i Wayne naš. Ali bez Waynea, mi ćemo ubaciti našeg najboljeg strijelca Dimitra Berbatova. Što City po tom pitanju može napraviti nisam baš siguran."