Premiership
9

City protutnjao Swanseajem, United i Tottenham upisali domaće pobjede

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Liberty stadionu u okviru 17. kola Premiershipa ekipu Swanseaja rezultatom 4:0.

Građane je u vodstvo doveo David Silva na asistenciju prezimenjaka Bernarda u 27. minuti, a samo ubrzo je De Bruyne udvostručio prednost.

Početkom drugog poluvremena lider na tabeli Premiershipa je uvećao vodstvo preko večeras sjajnog Davida Silve, koji je ovaj put iskoristio dodavanje Sterlinga.

Konačnih 0:4 postavio je Aguero pet minuta prije kraja meča na asistenciju Tourea.

Drugoplasirani Manchester United slavio je u dvoboju protiv Bournemoutha rezultatom 1:0. Strijelac odlučujućeg gola u 25. minuti bio je Lukaku, koji je iskoristio dodavanje Mate. Bh. reprezentativni golman Asmir Begović branio je za gostujuću ekipu, a usljed malog broja šuteva Crvenih vragova nije imao priliku da se istakne.

I Tottenham je sve do 88. minute imao minimalno vodstvo protiv Brightona golom Auriera, a onda je Son Heung-Min postavio konačnih 2:0.

Rezultati:

Newcastle - Everton 0:1 southampton - Leicester 1:4 Swansea - Manchester City 0:4 Liverpool - WBA 0:0 Manchester United - Bournemouth 1:0 Tottenham - Brighton 2:0 West Ham - Arsenal 0:0 Tabela: