Četvrto kolo FA Cupa
0

VIDEO / City prošao petardom, Džeko asistent i strijelac

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Naš as Edin Džeko ponovo je pogodio u susretu FA Cupa između Manchester Cityja i Notts Countyja u kojem je tim iz Manchestera slavio s uvjerljivih 5-0. Time je City prošao među 16 najboljih u ovom takmičenju.

Podsjetimo, u prvoj utakmici 4. kola FA Cupa City i Notts County su remizirali, a "građane" je tad u igri zadržao upravo Edin Džeko koji je pogodio za 1-1. U nedjelju, Džeko je u 89. minuti iskoristio asistenciju Teveza te loptu zakucao glavom u mrežu. Imao je Džeko veliku priliku i u 93. minuti, ali je slabo reagovao, te nije uspio postići i svoj drugi gol na utakmici.

Vodstvo Cityju donio je francuski internacionalac Patrick Vieira koji je bio precizan dva puta nakon ubačaja iz kornera. U 37. minuti iskoristio je ubacivanje Silve, a u 58. Kolarova. No, to nije bilo sve.

U 84. minuti Džeko je odlično uposlio Teveza, koji nije propustio priliku te je povisio na 3-0. Samo pet minuta kasnije uloge su se obrnule, Tevez je asistirao, a Džeko pogodio.

Konačan rezultat, Manchester City - Notts County 5-0, postavio je Richards u 91. minuti. Manchester City će u petom kolu FA kupa 2. marta na svom terenu igrati protiv Aston Ville.


szólj hozzá: Ma4-0No[matchhighlight.com]

FA Cup, 4. kolo:

Manchester City - Notts County 5-0 (Vieira 37, 58, Tevez 84, Džeko 89, Richards 90+1)