Premiership
48

City na krilima Haalanda i Fodena teniskim rezultatom deklasirao Manchester United (6:3)

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja deklasirali su United u velikom gradskom derbiju rezultatom 6:3 i tako ostvarili ubjedljivu pobjedu u meču 9. kola engleskog Premiershipa s kojom su se vratili na drugu poziciju na tabeli.

Guardiolin tim je sjajno otvorio meč i već u osmoj minuti preko Fodena došao u vodstvo od 1:0, a onda od 34. do 37. minute postižu još dva pogotka i to preko nezaustavljivog Haalanda koji je oba puta iskoristio asistencije De Bruynea.

Košmar za Crvene đavole u prvom poluvremenu potpisao je Foden svojim drugim golom, za Građane četvrtim, a pogodio je na asistenciju Haalanda u 44. minuti.

Uspio je United smanjiti prednost u 56. minuti lijepim golom Antonyja, no samo osam minuta nakon toga Haaland je kompletirao hat-trick i postigao peti gol za svoj tim. Da Haaland ne bude prva zvijezda utakmica pobrinuo se Foden u 73. minuti kada je pogodio za 6:1 i tako također kompletirao hat-trick.

Za 6:2 pogodio je Martial u 84. minuti, a u 90. minuti isti igrač je s bijele tačke ublažio poraz svog tima i postavio konačnih 6:3.

City se današnjom pobjedom vratio na drugo mjesto na tabeli s bodom manje od Arsenala, odnosno s tri boda više od Tottenhama koji je na trećoj poziciji, dok je United ostao na šestoj poziciji sa 12 osvojenih bodova.

Rezultat i strijelci:

Manchester City - Manchester United 6:3 (Foden 8', 44', 73', Haaland 34', 37', 64' - Antony 56', Martial 84', 90')

Tabela:

Standings provided by SofaScore