U pravi trenutak
37

City lako prošao u FA Cupu, no to nije najvažnije: Vratio se čovjek koji donosi titule

D. P.
De Bruyne ispraćen ovacijama (Foto: Manchester City FC)
De Bruyne ispraćen ovacijama (Foto: Manchester City FC)
Nogometaši Manchester Cityja lako, kao što se to i očekivalo, izborili su plasman u šesnaestinu finala FA Cupa pobjedom nad Huddersfieldom (5:0), a važnije od toga je povratak najvažnijeg nogometaša tima Kevina De Bruynea.

Sjajni Belgijanac, koji godinama nosi igru Manchester Cityja i donosi titule, povrijedio se u prvom kolu i utakmici protiv Burnleya. Morao je na operaciju, a danas se vratio protiv Huddersfielda i odmah asistirao. Bilo mu je dovoljno samo 17 minuta na terenu.

U prvom poluvremenu po gol za vodstvo Cityja postigli su Phil Foden i Julian Alvarez. Foden je u nastavku dodao još jedan, a četvrti gol djelo je mladog Oscara Bobba.

Kevin De Bruyne je u igru ušao u 57. minuti umjesto Jacka Grealisha i dobio je velike ovacije Etihada, a onda je 17 minuta kasnije asistirao za konačnih 5:0. Strijelac je bio njegov sunarodnjak Jeremy Doku.

Nema dileme koliko će Cityju i Pepu Guardioli značiti povratak najkreativnijeg igrača u ključnim trenucima, kada kreće borba za trofeje.

Ono što je najinteresantnije od svega, jeste da je De Bruyne najbolji asistent u pet najjačih evropskih liga u posljednje dvije godine, a faktički je cijelu ovu sezonu propustio. Tek se danas vratio nakon početne utakmice s Burnleyem.