Igrači Borca na dnu
638

Čitatelji portala Klix.ba izabrali: Hamza Čataković je najbolji igrač lige

D. P.
Čataković je briljirao u drugom dijelu sezone (Foto: Klix.ba)
Čataković je briljirao u drugom dijelu sezone (Foto: Klix.ba)
Portal Klix.ba je jučer pokrenuo anketu u kojoj su čitatelji birali najboljeg igrača završene sezone u Wwin ligi Bosne i Hercegovine, a najveći broj glasova dobio je igrač Sarajeva Hamza Čataković.
Iako se Sarajevo na kraju nije izborilo za trofej ove sezone, Hamza Čataković je blistao i pokazao najviše u Bordo dresu te sasvim opravdano ušao u najužu konkurenciju za igrača sezone.

Čataković je posebno dobro odigrao u drugom dijelu sezone, čim je dobio veći prostor za igru, a treneru je za ukazane minute uzvratio sa 17 golova.

Čitatelji portala Klix.ba izabrali su ga i za najboljeg igrača sezone sa 44 posto glasova. Naravno, to se odnosi na trenutak pisanja ovog članka, iako glasanje u anketi još uvijek traje i glasovi se zbrajaju.

Na drugom mjestu je neuništivi Nemanja Bilbija, koji iza sebe ima još jednu sjajnu sezonu u kojoj je ponio epitet najboljeg strijelca takmičenja. Bilbija je i najbolji strijelac u historiji elitnog ranga bh. nogometa, a prošle sezone je postigao 24 pogotka uz devet asistencija. Ukupno je učestvovao u 33 gola i ubjedljivo je na prvom mjestu po korisnosti u sezoni.

Bilbija je dobio 25 posto glasova u našoj anketi, a na trećem mjestu je golman Veleža Osman Hadžikić koji nakon izvrsnih nastupa u prošloj sezoni stiže na prvo okupljanje reprezentacije BiH jer je dobio poziv selektora Sergeja Barbareza.

Interesantno, iz redova novog prvaka Borca na listi su se našla trojica nogometaša, a na kraju su sva trojica dobila najmanji broj glasova. U pitanju su Jovo Lukić, Jakov Blagaić i Srđan Grahovac, a ovakav ishod ankete najbolje pokazuje šta čitatelji misle o regularnosti Borčeve titule.