Nogomet
21

Cisse na Twitteru: Gomilo idiota, nisam vam ja kriv zbog izgubljene opklade

Totalsport
Djibril Cisse (Foto: AFP)
Djibril Cisse (Foto: AFP)
Francuski 32-godišnji napadač Djibril Cisse nije ostao dužan onima koji su ga putem Twittera napali samo zato jer je iz penala zabio gol za svoju momčad, ruski Kuban iz Krasnodara.

Kuban je u 3. kolu A grupe Evropske lige na gostovanju kod Swanseaja bio na rubu poraza, nakon što je Michu u 68. minuti doveo domaću ekipu u vodstvo. No, u sudijskoj nadoknadi Cisse je realizirao kazneni udarac i postavio konačnih 1-1.

Neki koji su bili nesretni zbog tog pogotka nisu gubili vrijeme kako bi Cisseu putem Twittera to i dali do znanja. Napadač im je svima odbrusio:

"Vi ste gomila idiota, vrijeđate me samo zato što ste se kladili na krivi rezultat. Nisam vam ja kriv ako ste glupi", napisao je Cisse.

Nedugo potom je ipak ublažio svoje javno obraćanje pratiteljima na društvenoj mreži.

"Dobar je osjećaj dati gol kojim smo osigurali bod. Žao mi je ako ste se kladili na krivi rezultat. Možda ćete sljedeći put dobiti opkladu. Ili nećete".

Djibril Cisse je tokom karijere igrao za Auxerre, Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, Queens Park Rangers i Al-Gharafu, a od jula ove godine je igrač Kubana s kojim je potpisao ugovor na jednu godinu uz opcija produženja za još jednu.