Nogomet
0

Ćiro vjeruje u dobar rezultat u Španiji

FENA
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu će u Murciji odigrati prvi kvalifikacijski meč za SP 2010. protiv Španije.

Selektor Miroslav Blažević smatra da su Španci apsolutni favoriti, ali vjeruje da njegovi izabranici mogu ostvariti povoljan rezultat.

"Pred nama je meč s najboljom reprezentacijom svijeta. Sigurno je da su oni veliki favoriti, ali ima predosjećaj da možemo napraviti rezultat. No, sigurno je da moramo biti oprezni svih 90 minuta, jer će svaku našu nesmotrenost igrači takvog kalibra sigurno znati kazniti", izjavio je Blažević na posljednjoj konferenciji za novinare uoči odlaska u Španiju.

Naglasio je da je nakon jučerašnje utakmice s Kreševom otklonio gotovo sve dileme za početni sastav, te da su još upitna dva mjesta. Utakmicu najvjerovatnije neće početi Pjanić, Ibričić i Muslimović.

"Morat ćemo se braniti s osam igrača, što ne znači da nećemo napadati. Samo velikim zalaganjem svih igrača možemo doći do rezultata. Svi će morati da se vraćaju u odbrani, kao i da učestvuju u napadu. To je jedini recept za dobar rezultat protiv Španije. Još razmišljam o opciji da počnem susret sa dva napadača. U tom slučaju u timu bi bio i Ibišević s obzirom na njegovu trenutnu formu", dodao je Blažević.

On je kazao da u meču sa Španijom neće računati na Spahića, kojeg će poštedjeti do susreta s Estonijom.

"Od njegovog klupskog ljekara dobili smo dozvolu da Spahić 'pod injekcijama' odigra samo jednu utakmicu prije operacije. Odlučili smo da to bude meč s Estonijom", kazao je Blažević.

Susret protiv Španije vjerovatno će početi: Hasagić, Berberović, Damjanović, Nadarević, Radeljić, Salihović, Rahimić, Vladavić, Muratović, Misimović i Džeko.

Reprezentacija BiH otputovat će u Španiju čarter letom iz Sarajeva u petak u 15.00 sati.

Prvi susret kvalifikacija Španija - BiH bit će odigran u subotu u Murciji u 22.00 sata.