Sportal.hr
0

"Ćiro se ne želi odreći 750 hiljada eura"

Sarajevo-x.com
Selektor Miroslav Ćiro Blažević izgledao je vidno utučen nakon sinoćnjeg poraza u Zenici, no dan nakon toga brojni mediji su počeli tragati za informacijama koliko Ćiro zarađuje i da li u svemu što se dešavalo ima nešto 'skriveno i prešućeno'.

Naime, hrvatski portal Sportal.hr donosi priču o, kako ga nazvaše, 'umornom i potučenom starcu' koji neprestano dobiva nove nastavke, od Teherana, Splita, Xamaxa, pa do Zenice', koji sada ponovo dobiva novi mandat.

Ćiro je često izjavljivao kako se uprkos svojim godinama osjeća kao mladić iako spava svega nekoliko sati, no Sportal.hr donosi priču o drugom uzroku selektorove nesanice – ugovor Ćire i Nogometnog saveza BiH.

Naime, prema pisanju ovog portala, novinar FTV-a, Avdo Avdić priprema materijal upravo o tom ugovoru, a zbog toga je Avdića, nakon utakmice BiH – Portugal, verbalno napao Emir Spahić zahtijevajući da se taj prilog ne objavljuje.

Navodno, u tom prilogu trebalo je biti objavljeno kako Ćiro na klupi bh. reprezentacije zarađuje 750 hiljada eura.

Upravo zbog toga, selektor 'zmajeva' sada traži podršku medija i publike da ga poguraju kako bi potpisao novi ugovor, jer ne želi izgubiti platu koju trenutno ima.

Sportal spominje i to tome zbog čega Misimović nije nastupio u revanš susretu baraža. Navodno, Ćiro je 'nimalo pedagoški nagazo' Misketa kojem je sve to jako teško palo, te je zbog toga odlučio propustiti utakmicu u Zenici.

Ćirinim tretmanom, je prema pisanju ovog portala, nezadovoljan i Pjanić, tako da će NS BiH morati pokušati 'otopiti' zvijezdu Lyona, ali i pronaći zamjenu za Muratovića i Rahimića koji se opraštaju od reprezentacije.