Kvalifikacije za SP 2010.
0

Ćiro pozvao 25 igrača za utakmicu sa Bugarskom

FENA
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević objavio je danas u Sarajevu spisak igrača koje je pozvao za prijateljsku utakmicu s Bugarskom, 20. augusta u Zenici.

Blažević je pozvao 25 igrača, od kojih su samo dvojica iz domaćeg prvenstva.

Na selektorovom spisku su:

golmani: Goran Brašnić (Inter Zaprešić), Denis Mujkić (Sloboda)

odbrana: Emir Spahić (Lokomotiov Moskva), Branimir Bajić (Koblenz), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Džemal Berberović (Litex), Ivan Radeljić (Cottbus), Saša Papac (Rangers)

vezni red: Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Dario Damjanović (Luch-Energia Vladivostok), Miralem Pjanić (Lyon), Zvezdan Misimović (Wolfsburg), Mirko Hrgović (Dinamo), Senijad Ibričić (Hajduk), Branislav Krunić (FC Moskva), Darko Maletić (Partizan), Mario Božić (Fehervar), Vedran Ivanković (Zagreb)

napad: Sejad Salihović (Hoffenheim), Zlatan Muslimović (PAOK), Edin Džeko (Wolfsburg), Vedad Ibišević (Hoffenheim), Haris Handžić (Sarajevo), Said Huseinović (Werder), Admir Vladavić (Žilina).

Blažević je izjavio da očekuje dolazak svih pozvanih igrača. Naglasio je da je bilo određenih problema s Papcom i Rahimićem, ali da su nakon razgovora s njim pristali da zaigraju za državni tim.

"Papac je bio kategoričan i kazao mi je da neće doći. U karijeri nisam nikoga molio, ali sam njega zamolio da dođe jer je bitan igrač. To je urodilo plodom. Isti slučaj je i s Rahimićem, koji je nakon razgovora sa mnom pristao da dođe na okupljanje", rekao je Blažević, navodeći da i pored mnogo pokušaja nije uspio kontaktirati golmana Hasagića.

Kada je u pitanju utakmica s Bugarskom Blažević očekuje težak meč. No, vjeruje da će njegovi igrači odigrati na visokom nivou i na kraju doći do povoljnog rezultata.

"Mada se radi o prijateljskoj utakmici moram reći da ona za mene ima veliki značaj. Stoga ću od igrača tražiti ozbiljan pristup kao da se radi o kvalifikacijskom meču", rekao je Blažević.

Okupljanje reprezentativaca planirano je za 17. august u hotelu Hercegovina, dok je meč s Bugarskom 20. augusta na stadionu Bilino polje u 20.15 sati.