Pojačanje u reprezentaciji
0

VIDEO / Ćiro poručio Ušanoviću: "Medunjanin nam treba"

Sarajevo-x.com
Haris Medunjanin
Haris Medunjanin
Kako saznaje Sport Centar, šef državne nogometne selekcije Miroslav Ćiro Blažević odmah nakon dolaska u BiH zahtijevao je od generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH Muniba Ušanovića da u FIFA-u uputi dopis za promjenu sportskog državljanstva Harisa Medunjanina.

Sekretar krovne kuće bh. nogometa je do sada na ovo pitanje uvijek odgovarao da je prije svega potrebno da selektor računa na potencijalnog reprezentativca i da se tek onda šalje dopis.Ipak, izgleda da će ova stvar konačno biti riješena. Već ranije svoje državljanstvo promijenili su Miralem Pjanić i Asmir Begović.

Nogometaš Valladolida ima 24 godine. Karijeru je počeo graditi u AZ Alkmaru. Nastupao je i jednu sezonu u dresu Sparte iz Rotterdama, a od prošle godine je u španskoj ligi. Nosio je i dres mlade reprezentacije Holandije. Prije pet godina izabran je za najboljeg mladog igrača u Holandiji (od strane trenera), a priznanje mu je uručio legendarni Marco van Basten.

"Želim igrati za BiH. Rođen sam u Sarajevu i uvijek me privlačila mogućnost igranja za državnu selekciju domovine", izjavio je Medunjanin za Sarajevo-x.com prije tri mjeseca.

Jedini bh. igrač koji nastupa u Primeri trebao bi biti zamjena za Samira Muratovića, koji je najavio povlačenje nakon dvoboja u baražu.