Ćiro: 'Misimović je kriv što BiH ne ide na SP'

S
Sarajevo-x.com
13.12.2009. u 16:00
0
72
Ćiro: 'Misimović je kriv što BiH ne ide na SP'
0
Ćiro: 'Misimović je kriv što BiH ne ide na SP'
U razgovoru za zagrebački Jutarnji list sada već bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Ćiro Blažević je kazao da namjerno nije otišao na utakmicu Wolfsbrug-Manchester United, kako bi ispunio obećanje Zvjezdanu Misimoviću. Nije to, kaže, htio uraditi jer ga je Misimović iznevjerio na utakmici protiv Portugala.
- Molim? Zar sam trebao doći u Njemačku, na noge onome koji me izbacio s puta za Južnu Afriku!? Miske je kriv što Bosna ne ide na SP!, izjavio Ćiro novinaru Jutarnjeg lista.

Blažević otvoreno priznao da je Misimović mogao igrati protiv Portugala u Zenici.

- Ne, smatram da me u Lisabonu morao informirati da je indisponiran, u tom slučaju ne bi igrao, ne bismo izgubili i sve bi bilo drukčije, kazao je on, dodavši da Misimović spada u sam vrh.

- Spada u sam vrh. Središnji vezni kakvih je malo, makar smo neke utakmice izvrsno odradili i bez njega. Na vrhu je usamljeni Džeko. Klasa izvan kategorije. Ima rezistenciju za egzistenciju u najtežim uvjetima. Centarfor koji naprosto nema cijene - sve što platiš doista je premalo. Ne tvrdim tek tako da je bolji od Zlatana Ibrahimovića!

Pominjući i druga imena iz reprezentacije BiH, Ćiro je kazao:

- Najkarakternija osoba je Muratović. Intelektualac u kopačkama. Pravi frajer u najpozitivnijem smislu.

Komentirajući situaciju oko njegovog otkaza i atmosferu u nogometnom savezu BiH, bivši selektor se požalio:

- Da su me istinski htjeli, ponudili bi ugovor za novi ciklus odmah poslije repesaža s Portugalcima! Međutim, Suljo (Čolaković) je prvi iskazao nepovjerenje, ogorčen je Ćiro.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (72)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: