Pred utakmicu sa novinarima
0

Ćiro i igrači danas u Parlamentu BiH

Sarajevo-x.com
Miroslav Blažević (Foto: Sarajevo-x.com)
Miroslav Blažević (Foto: Sarajevo-x.com)
U hotelu "Hercegovina" danas (četvrtak) u 11.30 sati selektor najbolje nogometne vrste BiH Miroslav Ćiro Blažević održat će press konferenciju na kojoj će biti govora o utakmici sa Uzbekistanom i prijateljskim okršajima koji predstoje (sa selekcijom novinara i Omanom).

Nakon toga nogometna reprezentacija naše zemlje u 14 sati posjetit će Parlamentarnu skupštinu BiH. Stručni štab i najbolje bh. nogometaše ugostit će Beriz Belkić, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH.

Ovaj susret političara i sportista poslužit će kao predah igračima okupljenim u Sarajevu i prilika da i politički vrh države Ćirinim "zmajevima" iskaže podršku koja im je prijeko potrebna za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Vrijedni nogometni stručnjak jutros je posjetio i Centralnu banku BiH te u ugodnoj atmosferi razgovarao sa guvernerom Kemalom Kozarićem.

U predstojećim utakmicama koje naš tim igra protiv selekcije novinara i reprezentacije Omana Blažević neće moći računati na golmana Kenana Hasagića, Zlatana Muslimovića, Darija Damjanovića i Admira Vladavića.

Utakmicu protiv novinara igrat će "kao da je riječ o kvalifikacijama", poručio je u srijedu selektor Blažević.