Čeka se potvrda IO NSBIH
0

Ćiro Blažević podnio pismenu ostavku

Sarajevo-x.com
Miroslav Blažević podnio je pismenu ostavku na mjesto selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

O razlozima nema još uvijek konkretnih informacija, ali sigurno je da će ova ostavka biti prezentirana članovima Izvršnog odbora Fudbalskog saveza naše zemlje na sjednici koja će biti održana sutra u Sarajevu, kada će se i saznati više detalja o razlozima ovakvog poteza selektora.

U četvrtak navečer je objavljena vijest da je Ćiro pristao voditi ekipu kineskog Shanghai Shenhuea s kojim će ugovor potpisati 15. decembra kada će otputovati u daleku Kinu.

Ovim se, čini se, završava "sapunica" oko njegovog ostanka na mjestu selektora najbolje fudbalske selekcije BiH s kojom je došao na korak od Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi koje se igra naredne godine.

Prema informacijama našeg portala, selektor Blažević je na sjednici IO trebao dobiti nepovjerenje članova. Njemu se, kako je naš portal pisao prije 20 dana, zamjera što je "flertovao“ sa pojedinim klubovima i dogovarao angažman u trenucima kada se naša reprezentacija borila za odlazak na Svjetsko prvenstvo. S obzirom na posljednju informaciju da je dogovorio saradnju sa kineskim klubom, to se ispostavilo tačnim.