Bivši selektor optimističan
1

Ćiro Blažević: Pobijedit ćemo Grčku u Atini

Piše: Edin Isanović
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: AFP)
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: AFP)
Nogometna reprezentacija BiH igrat će u petak u Atini utakmicu, u okviru grupe G, protiv Grčke. Četiri dana nakon toga u Zenici će Zmajevi odmjeriti snage protiv Litvanije. Izabranici Safeta Sušića u dvije dosadašnje utakmice u kvalifikacijama ostvarili su isto toliko pobjeda sa impozantnom gol razlikom 12:2.

Bivši šef državnog tima Miroslav Ćiro Blažević ubijeđen je da će naš nacionalni tim osvojiti kompletan plijen u glavnom grčkom gradu.

"To je vrlo, vrlo važna utakmica. Ja sam gotovo ubijeđen da ćemo mi to apsolvirati kako nogometna javnost u BiH to priželjkuje. Pobijedit ćemo, što bi bilo neobično dobro", optimistično je za Klix.ba izjavio "trener svih trenera".

Na pitanje da li bi možda bio dovoljan i jedan bod, Blažević je naglasio:

"Dovoljan jeste, ali ćemo osvojiti sva tri. Mislim da svakako moramo ići na pobjedu, čak i ako želimo jedan bod. Ako budemo išli na neriješeno, neće biti dobro. Mi imamo ekipu koja se može nositi sa svakom reprezentacijom na svijetu".

Na konstataciju da je Hrvatska poražena od Grka u Atini u okviru kvalifikacija za odlazak na Euro 2012. i da to poziva na oprez, Ćiro je još jednom podvukao: "Pobijedit ćemo ih".

Bivši bh. selektor najavio je da krajem sedmice stiže u Sarajevo.