Nogomet
100

Ćiro Blažević: Jako sam razočaran zbog poraza u Gračanici

Piše: D. Brkić
Miroslav Ćiro Blažević ubilježio je prvi zvanični poraz otkako je zasjeo na klupu tuzlanske Slobode. "Ćirolija" je zaustavljena u Gračanici na vrućem terenu stadiona Luke, iako su neki očekivali kako će se "crveni“ uspjeti dogovoriti. Naime, u Gračanici i Tuzli načelnik je iz SDP-a, ali očito kada je fudbal u pitanju onda nema pardona ni prema stranačkim kolegama.

Mnogi će reći neka, tako i treba, a s tom konstatacijom slažu se i u Slobodi nadajući da će prvenstvo do kraja biti regularno i da ni jedna ekipa neće imati popust ma gdje igrala.

Slobodinog stratega, popularnog trenera svih trenera, kontaktirali smo odmah nakon doživljenog poraza.

"Jako sam razočaran! Očekivao sam od svojih igrača puno više i smatram kako su u potpunosti podbacili. Pobjeda Bratstva je potpuno zaslužena i ja im još jednom čestitam", rekao je Miroslav Blažević za Klix.ba.

Sloboda je prije Gračanice posljednji put poražena u novembru 2013. godine od Branitelja na Tušnju. U narednih pet mjeseci Tuzlaci su pobjedili Iskru u Bugojnu 1:0, Gradinu sa 3:1, Igman u Konjicu 2:0, Troglav u Livnu 6:0, Mladost 4:0, Čapljinu na gostovanju 1:0, Radnički u Lukavcu 1:0 i Jedinstvo na Tušnju sa 2:0.

Niz od osam pobjeda je prekinut, Sloboda ima 45 bodova, a vodeće Jedinstvo 48. Bratstvo je trećeplasirano sa 45 bodova. Dakle, ulazi se u neizvjestan finiš Prve lige FBiH, a u posljednjih devet kola vodit će se bespoštedna bitka za titulu.

U narednom kolu Sloboda dočekuje GOŠK, Bratstvo ide na megdan Radničkom u Lukavac, a Jedinstvo na gostovanje u Čapljinu.