Zanimljiva koreografija
81

Ćirilični natpis na Maksimiru: Navijači Dinama odali počast ukrajinskoj "braći"

N. M.
Koreografija Bad Blue Boysa na Maksimiru (Foto: Twitter/DinamoReports)
Koreografija Bad Blue Boysa na Maksimiru (Foto: Twitter/DinamoReports)
Na zagrebačkom stadionu Maksimir danas je odigran derbi Hrvatske nogometne lige između Dinama i Rijeke, Modri su slavili s 1:0, a zanimljivo je bilo i na tribinama.
Bodrilo je Dinamo preko 15.000 gledalaca danas, a Bad Blue Boysi su na svojoj tribini izveli i jednu zanimljivu koreografiju.

Bila je to koreografija u bojama Ukrajine uz "šetalicu" na kojoj je oslikan vojnik na ukrajinskom ratištu, s natpisom "Ultras Dinamo" na leđima.

Iznad dijela tribine s navijačima Dinama bio je istaknut transparent s ćiriličnim natpisom.

"Naši dobrovoljci marširaju u krvavoj borbi za oslobađanje naše ukrajinske braće iz okova Moskve", pisalo je na transparentu, a radi se o stihovima pjesme "Oj, u luzi červona kalina", ukrajinske domoljubne koračnice objavljene 1875. godine.

Pjesmu je kasnije usvojila Ukrajinska narodna armija tokom Ukrajinskog rata za nezavisnost, potom je dobila i brojne obrade, a zabranjena je na Krimu od 2014. godine jer se smatra uvredom za rusku vojsku.

Tako su BBB-i odali počast navijačima kijevskog Dynama, njihovoj bratskoj navijačkoj grupi, koji su ratovali i ratuju u Ukrajini, na koju Rusija vrši agresiju pune dvije godine.

Također, na poluvremenu su tribinama kružile žuto-plave kutije u kojima su se skupljale donacije za remont postojećih i kupovinu novih vozila kojima će se ukrajinski borci služiti na frontu.

Podsjećamo, Dinamo je do pobjede rezultatom 1:0 došao golom Frana Brodića u 95. minuti susreta.