Pripreme u Zenici
1

Ciprić: Svi pozvani će dobiti šansu; Todorović: Nadam se da ću iskoristiti priliku

Piše: E. M.
Gordan Cipirić (Foto: E. M./Klix.ba)
Gordan Cipirić (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je nastavila svoje aktivnosti pred prijateljske meč s Crnom Gorom, a pomoćni trener reprezentacije Gordan Ciprić i reprezentativac Darko Todorović su izjavili kako je cilj prijateljske utakmice iskoristiti za uigravanje.

Ciprić je kazao kako nisu u potpunosti zadovoljni utakmicom protiv Famosa, ali da su igrači profesionalno odgovorili zadatku. Kazao je kako će u dvije prijateljske utakmice svi pozvani igrači dobiti potrebnu minutažu.

“Bilo nam je zadovoljstvo vidjeti da su efikasni, a što se tiče zdravstvenog biltena nemamo nikakvih problema. Naše tri legende, Ibišević, Spahić i Misimović su nam došli i mislim da će biti spremni za ove utakmice. Imat ćemo pravo na šest izmjena, ali će tri otpasti na naše legende, tako da će u ove dvije utakmice svi igrači dobiti priliku”, izjavio je Ciprić.

Na kraju je istakao kako rezultat nije u prvom planu, kao ni to da li je Crna Gora oslabljena ili ne.


“Mi se trebamo pripremiti pa kakvi god oni bili, oslabljeni ili ne. Mi znamo ko su naši glavni igrači, ima par otvorenih pozicija gdje se mladi nameću i sve će biti na njima”, zaključio je Ciprić.

Darko Todorović (Foto: E. M./Klix.ba)
Darko Todorović (Foto: E. M./Klix.ba)

Todorović je kazao kako su utakmicu s Famosom otvorili ozbiljno te da je to rezultiralo dobrom igrom. Posebno ga je impresionirala igra Džeke i Pjanića.

“Sviđa mi se kako igraju Džeko i Pjanić. Oni su veliki igrači i drago mi je da sam dio ove velike reprezentacije. Mi smo dali svoj maksimum i uradili smo ono što se tražilo od nas. Ove ljude sam gledao preko TV-a, a atmosfera u timu je odlična. Osim što su Džeko i Pjanić dobri igrači, jako su dobri i ljudi. Dobro su me prihvatili i drago mi je što sam ovdje. Nadam se da ću iskoristiti priliku koja mi se pruži”, izjavio je Todorović.


Reprezentativci su u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine večeras odradili prvi trening, a sutra će na Bilinom Polju održati i konferenciju za novinare na kojoj će se obratiti Spahić, Misimović i Ibišević.