Dvojica otpala
52

Ciprić: Prosinečki i Begović riješili "problem", zdravstvena situacija malo bolja

Piše: K. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
Član stručnog štaba nogometne reprezentacije BiH Gordan Ciprić na konferenciji za medije potvrdio je da su Ermin Bičakčić i Ognjen Vranješ jedini igrači koji su sigurno otpali pred utakmicu Ligu nacija i da je zdravstvena situacija trenutno bolja.

"Prije svega se moram osvrnuti na trenutnu zdravstvenu situaciju. Imali smo puno upitnih igrača zbog povreda, ponajviše onih koji igraju u odbrani, a nakon ova dva dana, otpali su samo Vranješ i Bičakčić. Nastić će danas dobiti rezultate magnetne rezonanse, ali treba reći da je trenutno stanje puno bolje od onog koji smo dočekali", kazao je Ciprić, koji je nakon toga otkrio da su selektor Prosinečki i golman Begović na obostrano zadovoljstvo obavili konstruktivan razgovor.

"Na naše obostrano zadovoljstvo, Begović je bio na razgovoru sa selektorom. Obavili su jedan konstruktivan razgovor i ako je bilo problema, to više nije slučaj", rekao je Ciprić.

Na pitanje da li će reprezentacija BiH uslijed nekoliko promjena možda promijeniti formaciju, Ciprić je rekao da mi imamo svoju ideju i svoj put, te da ćemo se držati toga.

"Nadamo se da neće biti potrebe za promjenu formacije. Igrat ćemo u istoj formaciji, nećemo se prilagođavati nikome, naše ambicije nisu manje ukoliko se jedan ili dva igrača povrijede. Imamo svoj cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo, kao i to da maksimalno dobro odigramo utakmice u Ligi nacija", kazao je član stručnog štaba Zmajeva.

Medijima se nakon toga obratio i Ibrahim Šehić koji je rekao da je za svaku reprezentaciju bitno da na svakoj poziciji ima više opcija.

"Asmir i ja smo skoro isti dan stigli u reprezentaciju i puno smo toga prošli zajedno. Za svaku reprezentaciju je bitno da ima više opcija na svakoj poziciji i to je to što mogu reći", kazao je Šehić, pa je o predstojećim utakmicama rekao:

"To će biti dvije različite utakmice, prije svega što jednu igramo na domaćem, a jednu na gostujućem terenu. Gledao sam Sjevernu Irsku, vidio sam da nisu klasična otočka ekipa i kući su uvijek nezgodan protivnik. Nadam se da ćemo se pripremiti kako treba, a što se tiče Austrije, znamo njihov kvalitet i sigurno je da nas očekuju dvije zanimljive utakmice", smatra Šehić.

Šehić je tokom ljeta promijenio sredinu i karijeru je nastavio u Turskoj, a kako kaže, nije više mlad golman i ne osjeća pritisak kao ranije.

"Imam 30 godina i ništa me više ne može iznenaditi. Nisam više mlad, ne pribojavam se i nemam pritiska, treniram kao i ranije i više sam fokusiran na sebe i svoj posao. Spreman sam da pomognem reprezentaciji, kao i svi drugi igrači", kazao je Šehić.

Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba

Nogometaš Partizana Goran Zakarić rekao je da je sretan zbog novog poziva u reprezentaciju te da će dati sve od sebe kako bi se nametnuo selektoru Prosinečkom.

"Drago mi je što sam opet dobio poziv u reprezentaciju, a na selektoru je ostalo. Moje je da budem tu i treniram, da dajem sve od sebe, a sretan sam i zadovoljan što u klubu igram dobro. Na raspolaganju sam selektoru u svakom trenutku i nadam se da ćemo ostvariti što je bolje moguće rezultate", rekao je Zakarić, pa nastavio:

"Očekuje nas težak posao u obje utakmice, ali uz maksimalno zalaganje i motivaciju možemo napraviti dobre rezultate. Danas svi igraju nogomet, svi su koncentrisani, sigurno je da neće biti lagano, ali moramo dati sve od sebe kako bi ispoštovali ono što selektor traži od nas", završio je ovaj krilni nogometaš.

Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba