Ozbiljno otvoriti meč
11

Ciprić, Menalo i Hodžić: Potrudit ćemo se i dati sve od sebe u meču protiv Italije

E. M.
Goran Ciprić (Foto: E. M./Klix.ba)
Goran Ciprić (Foto: E. M./Klix.ba)
Član stručnog štaba reprezentacije BiH Goran Ciprić i ofanzivci Luka Menalo i Armin Hodžić danas su se obratili medijima u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za kvalifikacione utakmice protiv Italije i Lihtenštajna.

Ciprić je na konferenciji za novinare koja je održana prije večerašnjeg, drugog treninga u sklopu priprema u Zenici, kazao da je upitan nastup Elvisa Sarića zbog povrede.

“U naredna tri dana ćemo vidjeti hoće li biti promjena, ali vidjet ćemo s kojim igračima ćemo nastupiti”, izjavio je Ciprić.


Dodao je kako najave Mancinija o načinu igre ne brinu toliko stručni štab koji se najozbiljnije priprema za ovu utakmicu.

“Mancini je rekao to što je rekao. Mi imamo par opcija kako oni igraju. Vidjet ćemo kako će se postaviti, za nas je to još uvijek važan meč i željet ćemo tri boda”, zaključio je Ciprić te se složio da se u utakmici ne treba razgovarati o motivima.

Hodžić je kazao da su svi u ekipi profesionalci i da trenutno razmišljaju samo o Italiji.



"Moramo se svi skupiti i dobro odraditi utakmicu. Hoćemo li proći ili ne, znamo šta se desilo. Trebamo gledati budućnost i spremati se za takvo nešto. Kao domaćini smo dosta jaki, ali kao gosti nismo mnogo pokazali. Svakoj reprezentaciji se ovo može desiti, pa i nama”, kazao je Hodžić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba


Mišljenja je da je Italija jaka reprezentacija, ali da su pokazali da se mogu nositi s njima te da nije isključeno i da pobijede u petak. 



"Vratio nam se najbolji igrač (op.a. Edin Džeko), tako da, što da ne?”, zaključio je Hodžić.


Sličnog mišljenja je bio i Menalo, a o minutaži protiv Italije kazao je da će odlučiti Prosinečki.



Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Nezahvalno je da govorimo o nastupu jer nismo bili kompletni sve do večeras. Ja sam tu, spreman sam pomoći, a na selektoru je da odluči. Situacija je takva kakva jest, ne treba ništa prerano zaključivati. Imamo još utakmica, potrudit ćemo se da damo sve od sebe i obradujemo naciju”, pojasnio je Menalo.

Bh. reprezentativci večeras će odraditi drugi trening, a posljednji je planiran u četvrtak na Bilinom Polju.